4 648 hundar importerade till djurförsök via Köpenhamns flygplats

Sedan januari 2021 så har 4 648 hundar importerats till djurförsökslaboratorier i Europa via Köpenhamns flygplats i Danmark. Hundarna kommer från anläggningen Marshall BioResources i USA, ett företag som har gjort sig skyldiga till över 20 djurskyddsbrott. De har dussintals fönsterlösa skjul där hundar föds upp med en kapacitet för att hålla upp till 23 000 hundar.

Beaglarna som importeras transporteras först med ett fordon på väg i cirka fem timmar. Därefter lastas de in i lasten på passagerarplan tillhörande SAS. Efter åtta timmars flygning till Köpenhamn landar planen med de skräckslagna hundarna och efter en del pappersarbete på flygplatsen lastas hundarna om de flygs sedan igen till ett djurförsökslaboratorium i ett europeiskt land. Vi har bevis på att hundar har importerats till Frankrike, Belgien, Tyskland, Nederländerna, Italien, Storbritannien, Spanien och Ungern.

Samma uppfödning finns även i Storbritannien och gruppen Beagle Camp har under två år arrangerat ett protestläger utanför anläggningen. Där genomförs dagliga demonstrationer och protester och de samlar även in namnunderskrifter för att stoppa djurförsök med hundar och försöker väcka en opinion bland allmänheten som de hoppas ska leda till att politiker agerar i frågan. Camp Beagle har även granskar transporterna med hundar och ligger bakom detta avslöjande.

Animalkind har anordnat en protestaktion utanför SAS huvudkontor i Stockholm för att väcka uppmärksamhet, något som även tidningen Syre uppmärksammat.

Föregående
Föregående

Camp Beagle